Observarea naturii

Natura ofera o sursa importanta de cunostinte si uneori modele de urmat atat in randul florei cat si in randul faunei. Observarea naturii ne ofera posibilitatea de a ne imbogati cunostintele despre acestea, de a descoperi noi specii de plante si animale sau de a observa comportamente noi la speciile deja cunoscute.


Observarea naturii - pasiune sau stiinta?


Specialistii care observa natura fac apel la diverse instrumente care ii ajuta in cercetarile lor. Unul dintre cele mai folosite unelte in observarea naturii este luneta terestra de observare. Acest dispozitiv optic este foarte des folosit printre iubitorii de natura datorita multor avantaje pe care le ofera.


Luneta terestra vine in ajutor


Luneta terestra este foarte buna la observarea naturii pentru ca ofera o putere de marire crescuta si astfel pasarile, animalele sau plantele care fac obiectul studiului sunt percepute mult mai clar si de la distante mult mai mari decat cu ajutorul altor aparate optice. Mai mult deacat atat, flora si fauna unei numite regiuni nu sunt studiate numai decat de catre oamenii de stiinta. Exista oameni obisnuiti care fac acest lucru din pasiune. Iubitorii de animale si pasari spre exemplu, petrec ore intregi urmarindu-le comportamentul si studiindu-le obiceiurile. Cei care indragesc plantele rare, care cresc in locuri inaccesibile, au posibilitatea sa le vada utilizand o luneta terestra de observare. 

O alta calitate a lunetelor terestre folosite pentru observarea naturii este dimensiunea lor redusa si, implicit usurinta de a fi transportate. Pentru a urmari un animal sau o pasare, de cele mai multe ori, pasionatii trebuie sa parcurga distante uriase cu masina si pe jos unde nu se poate altfel. De aceea, acesti tin foarte mult ca echipamentul de observare sa aiba dimensiuni cat mai reduse si sa fie cat mai usor pentru a usura transportul. http://skypro.ro


Observarea naturii se face atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. Exista multe animale si pasari nocturne care stau ascunse pe timpul zilei. Singura optiune pentru a fi observate este pe timp de noapte. De aceea, unele lunete terestre au incorporate tehnologii de vedere pe timp de noapte, cu aparatura pasiva si activa. Si nu in ultimul rand, majoritatea ascestor aparate sunt rezistente la apa si la aburire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu