marți, 3 februarie 2015

Alegerea unui binoclu potrivit pentru vanatoare

Un binoclu potrivit pentru o vanatoare, este cu siguranta un element indispensabil pentru cei pasionati de acest gen de distractie. Cu ajutorul unui astfel de binoclu, vanatul poate fi urmarit foarte usor, se poate aprecia distanta pana la el si i se pot urmari toate miscarile.

Durabilitatea


Cu totii stim ca o vanatoare presupune o serie de peripetii  si un mediu destul de ostil, si din acest motiv un binoclu pentru vanatoare trebuie sa fie foarte rezistent la lovituri si socuri, impermeabil si sa aiba un fel de armura exterioara. Etanseitatea este, de asemenea o característica de baza, din punct de vedere al durabilitatii unui binoclu. Nu e suficient să fie rezistenți la intemperii, deoarece daca un este si etans, va veti trezi cu praf in interior sau se vor aburi lentilele (cand afara este mai frig).

Cele mai importante componente


Lentilele sunt elemente foarte importante pentru un binoclu folosit la vanatoare, atat din punct de vedere al  luminii cat si din cel al campului vizual. Lentilele de dimensiuni mai mari, cu toate ca sunt ceva mai grele, au avantajul unui camp mai larg, care se poate dovedi in folosul dumneavoastra in momentul in care vanatul se afla in miscare, dar ofera si o luminozitate mai mare, care va avatajeaza la vanatoarea pe timp de noapte. Se mai foloseste si binoclul cu infrarosu asa cum se recomanda pe http://skypro.ro/binocluri-cu-infrarosu.Spre deosebire de alte domenii, binoclurile folosite pentru partidele de vanatoare, trebuie sa aiba o putere maritoare ceva mai mica, de 7 sau 8 x, deoarece acestea ofera campul vizual ideal, fara a fi nevoie de prea multe focalizari.

O putere de marire mare este in dezavantajul unui  vanator, in special in momentul in care acesta se afla in miscare, deoarece ofera imagini neclare.
Focalizarea este, de asemenea foarte importanta, in timpul unei vanatori, deoarece, indiferent de tipul ales (focalizare centrala sau focalizare individuala) trebuie adaptata in functie de strategia adoptata  pentru vanatoare. Sistemul de focalizare central (ambele oculare in acelasi timp) este mai des intalnit si se dovedeste mult mai practica in cazul partidelor de vanatoare, in comparatie cu un binoclu cu focalizare individuala, care un este suficient de eficient pe distante mici. Mai multe aici.

In concluzie, alegeti binoclul pentru vanatoare cel mai rezistent si cu siguranta contributia acestuia la succesul unei partide de vanatoare va fi evidenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu